Tikšanās ar arhitektu Austri Mailīti

10.10.2018.

 

Ceturtdien, 25. oktobrī plkst. 16:00 110. telpā PIKC "RDMV" bibliotēka aicina uz tikšanos ar Austri Mailīti – vienu no jaunās paaudzes izcilākajiem arhitektiem.

"Mana pieeja arhitektūrai ir netipiska. Arhitektūras darbus veidoju kā mākslas darbus. Būtisks ir stāsts, tēls un atmosfēra, kas tajos valda. Īpašas formas rodas, kad par sākumu darbam kļūst kādas konkrētās vietas neparastā kultūra un daba",  stāsta arhitekts.

Austris Mailītis šogad ir iekļauts prestižajā jauno arhitektu un dizaineru sarakstā "Europe 40 under 40", kuru sastādījis Eiropas Arhitektūras, mākslas, dizaina un pilsētplānošanas izpētes centrs, kā arī ieguvis apbalvojumu par darbu "Šaoliņas lidojošo mūku teātris".
Jaunā arhitekta darbu sarakstā ir tādi grandiozi projekti kā atjaunotā Dziesmu svētku estrāde Mežaparkā, zinātnes, mākslas un gastronomijas centrs "Brūzis" Cēsīs, Latvijas paviljoni 55. un 56. Venēcijas mākslas biennālēs, paviljons – kultūras vasarnīca "Esplanāde 2014" u.c.

Tikšanās reizē arhitekts stāstīs par savu pieeju vides veidošanas mākslai un dažiem darbiem, kuri ir saistīti ar kultūras un dabas īpatnajiem stāstiem.

Laipni aicināti visi interesenti! 

 

Pasākuma norise tiks fotogrāfēta.

Attēls: Ansis Starks