Baltā nakts 2017

29.08.2017.

 

Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts", kas norisināsies no šī gada 9. septembra plkst. 18:00 līdz 10. septembra plkst. 3:00/ 5:00, turpinot 2016. gadā aizsākto, šogad jaunie mākslas un dizaina talanti no PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV") iedziļināsies savā identitātē, radot savas pasaules iekšējo atainojumu gan videoanimācijās, gan ģeometriska puzura tipa gaismas objektos "Baltās nakts" tramvajā "Vi veri universum".

 

Papildus gaismas instalācijām PIKC "RDMV" audzēkņi radīs video animācijas – grafiskus režģu, kodu, pavedienu ķēžu un ģeometrisku formu veidojumus, kas pasākuma laikā tiks rādīti uz trim video ekrāniem.

Reāllaika video performanci veidos VJ Ina Vare sadarbībā ar dīdžejiem. Pasākuma muzikālais noformējums būs etno, folkmūzikas un elektronikas savienojums.

Programma:

18:00 - 21:00 Seal Pup ar mūžīgi mainīgu sakausējumu. Dancehall, ballroom, grime, techno un citi jaunāki un vecāki stili, balansējot uz robežas starp eksperimentālo deju mūziku un popkultūru.
21:00 - 24:00 DJ AG ar world music (funk/samba/reggae/afrobeat u.tml.)
24:00 - 03:00 DJ ILLUMINATOR ar nakts pilsētas elpu un mehānikas sirdspukstu mūziku.

Papildus tramvajā notiks radošā bodyart darbnīca PIKC "RDMV" audzēkņu vadībā – apmeklētājiem būs iespēja iegūt sejas vai ķermeņa gleznojumus ar neona krāsām, ļaujot viņiem kļūt par daļu no pasākuma un telpas scenogrāfijas.

Tramvaji pieturēs katrā pieturā, brauciens ir bezmaksas, un e-talons nav jāreģistrē.

Maršrutā no Ausekļa ielas līdz Meža kapiem kursēs arī mākslas tramvajs E. VEIDENBAUMA ELEKTRISKĀ DZEJA / "RADIO NABA" RITOŠĀ STUDIJA.


Organizē: Biedrība "Kultūras perons" sadarbībā ar PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola".

Atbalsta: Rīgas dome, pilna servisa pasākumu aģentūra "Pareizā ķīmija", Rīgas satiksme.

 

Avots: Baltā nakts

Foto: publicitātes foto

 

Skatīt foto galeriju>