Baltkrievijas skolas apmeklē Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu

28.04.2016.

 

Š.g. 26 aprīlī Profesionālās izglītības kompetences centrā "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV") viesojās Baltkrievijas dažādu profesionālo izglītības iestāžu pārstāvji un audzēkņi.

 

PIKC "RDMV" pieredzes apmaiņā projekta "Mūsdienu pieejas profesionālo apmācību jomā apģērbu ražošanā, pamatojoties uz WorldSkills standartiem, izmantojot Baltijas - Skandināvijas valstu piemēru" ietvaros viesojās 49 dalībnieku delegācija no dažādām profesionālajām izglītības iestādēm Baltkrievijā, lielākoties no galvaspilsētas Minskas: Minskas Valsts PTC vieglās rūpniecības skola, Baltrievijas Valsts Mākslas akadēmija, Baltkrievijas Valsts Pedagoģiskā universitāte, Minskas Valsts Tehniskā koledža, Baltkrievijas Nacionālā Tehniskā universitāte "ZSPU" un GUO "Pirmsskolas bērnu attīstības centrs Zhodino".

 

Apmeklējuma pirmajā daļā viesiem bija iespēja noskatīties PIKC "RDMV" prezentāciju par piedāvātajām dizaina izglītības programmām, ilggadējo pieredzi, sagatavojot audzēkņus starptautiskiem konkursiem, kā WorldSkills, kā arī starptautisko projektu pieredzi. Prezentāciju vadīja direktora vietniece ārpusklases un audzināšanas darbā Aija Kalvāne, ar savu vadīto izglītības programmu iepazīstināja Tekstilizstrādājumu dizaina apakšprogrammas Struktūras tekstils izglītības programmas metodiskās komisijas vadītāja Laura Bistrakova, kuras pēc prezentācijas sniedza arī atbildes uz uzdotajiem jautājumiem par PIKC "RDMV" un izglītības sistēmu Latvijā.

 

Pēc prezentācijas viesiem tika izrādītas telpas K. Valdemāra ielā 139, kur bija iespēja apmeklēt Apģērbu dizaina, Ādas izstrādājumu dizaina un Reklāmas dizaina izglītības programmu darba telpas, iepazīties un aprunāties ar programmu vadītājiem un audzēkņiem.

 

Noslēgumā viesi apmeklēja Latvijas profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņu valsts konkursa darbu izstādi "Putns" PIKC "RDMV" izstāžu zālē, kur Baltkrievijas skolu pārstāvji iepazinās ar PIKC "RDMV" vadību un pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas.

 

Baltkrievijas skolu pedagogi un audzēkņi pauda pārsteigumu par PIKC "RDMV" izglītības kvalitātes augsto līmeni, redzot PIKC "RDMV" audzēkņu darbus, kā arī par labi nodrošināto tehnoloģisko aprīkojumu, ar ko ikdienā var darboties audzēkņi. Baltkrievijas skolu audzēkņi bija sajūsmināti par brīvo atmosfēru PIKC "RDMV" un pauda interesei par izglītības iespējām Latvijā.

 

Baltkrievijas viesi projekta ietvaros apmeklēja Modes nodaļu Stokholmas Universitātē, Stokholmā, Zviedrijā, un Latvijā apmeklēja Latvijas Mākslas akadēmiju un PIKC "RDMV".

 

 

Skatīt foto galeriju >