Erasmus+ projekta mobilitāte Portugālē

03.12.2018.

 

No šī gada 4. līdz 24. novembrim Portugāles pilsētā Portu norisinājās programmas Erasmus+ projekta "Profesionālo prasmju un zināšanu pilnveidošana dizainā un mākslā" mobilitāte. Projektā ir iesaistītas 4 profesionālās izglītības iestādes no 4 Eiropas valstīm - Latvijas, Portugāles, Francijas un Somijas.

PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pārstāvēja 5 pedagogi: Māra Avotniece, Santa Salmiņa-Balode, Gunta Stiere, Ainārs Rimicāns un Māris Mortukāns, kā arī 11 izglītojamie: struktūras tekstila izglītības programmas izglītojamā Elia Lasmane, interjera dizaina izglītības programmas izglītojamās Anna Antipenko, Žanete Rudzīte, Katrīna Anna Krūmiņa, Agnese Bumbiere un Laura Luīze Resne, formas tekstila izglītības programmas izglītojamās Egija Ziediņa, Nikola Rundāne, Monta Gintere un Sabīne Dzalba, kā arī metāla dizaina izglītības programmas izglītojamā Ance Grenciņa-Grencione.

Mobilitātes gaitā notika mācību iestādes "Escola Artística de Soares dos Reis" iepazīšana. PIKC "RDMV" Pedagogi ēnoja keramikas dizaina, tekstila dizaina, koka dizaina un gleznošanas-zīmēšanas nodarbības, savukārt izglītojamie piedalījās keramikas dizaina, mēbeļu dizaina, juvelierizstrādājumu dizaina un tekstila dizaina nodarbībās.

Projekta mērķis ir pilnveidot mobilitātes dalībnieku profesionālās, sociālās, valodas un kultūras kompetences. Saskaņā ar PIKC "RDMV" internacionalizācijas stratēģiju projekta ietvaros tiks veicināta izglītības iestādes starptautiskā atpazīstamība, attīstot jaunas starptautiskas sadarbības ar jauniem partneriem, tādējādi paplašinot sadarbības partneru tīklu un veicinot PIKC "RDMV" integrēšanos un konkurētspēju Eiropas mēroga profesionālo izglītības iestāžu vidū.

 

Izglītojamo mobilitātes videodokumentācija. Autore: Ance Grenciņa-Grencione

 

Pedagogu mobilitātes videodokumentācija. Autore: Māra Avotniece