NOSLĒDZIES MĀKSLAS UN DIZAINA VIDUSSKOLU IZGLĪTOJAMO VALSTS KONKURSS KOMPOZĪCIJĀ

20.02.2017.

 

Šī gada 17. februārī PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” noslēdzās Latvijas izglītības iestāžu profesionālās vidējās izglītības mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņu Valsts konkurss kompozīcijā, kur konkursā piedalījās izglītojamie no vienpadsmit izglītības iestādēm.

 

Konkursa dalībnieki no gofrētā kartona maketēja traukus, izmantojot sazobes principu. Konkursa uzdevuma ietvaros jaunākās grupas audzēkņiem bija jākonstruē un jāmaketē trauks 21 valriekstam, savukārt vecākās grupas dalībniekiem – paplāte 3 apelsīniem.


Gatavojoties konkursam, jaunieši veica arī mājas uzdevumu – maketēja funkcionālu objektu no kartona. Mājās veiktā radošā darbu nosacījumi bija šādi – kartona objektam bija jāpalīdz organizēt darba vieta kādas konkrētas profesijas pārstāvim vai pašam skolēnam, savukārt kā objekta ierosmes avots bija jāizvēlas konkrēts dzīvnieks.


Konkursa žūrija - dizaineri Liene Jākobsone, Mareks Birznieks, Aina Mālmeistere vērtēja konkursa dalībnieku darbus, pievēršot uzmanību gan radošam un asprātīgam uzdevuma risinājumam, gan objektu funkcionalitātei un izpildījuma kvalitātei.


Konkursā jaunākās grupas darbā- trauka konstruēšanā un maketēšanā 21 valriekstam 1. vietu ieguva Veronika Rumjanceva no Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”.


2. vietu ieguva Dārta Zēģele no PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola”.
3. vietu ieguva Klinta Doniņa no PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” un Pjotrs Garkalns no PIKC „Daugavpils Būvniecības tehnikuma”.
Atzinību ieguva Edīte Smaļinska no Ogres tehnikuma un Aļona Jegorova no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.

 

Konkursā vecākās grupas darbā- trauka konstruēšanā un maketēšanā trīs apelsīniem 1. vietu ieguva Guna Lenša no Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”.


2. vietu ieguva Lukass Amors Iranzo- Lauriņš no PIKC „Nacionālā Mākslu vidusskola J. Rozentāla Mākslas skola” un Vladislavs Jevdokimovs no Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas.
3. vietu ieguva Luīze Mihailova no PIKC “Liepājas Mūzikas, Mākslas un dizaina vidusskola”.
Atzinību ieguva Kristiāna Berģe no Ogres tehnikuma un Agnese Ieva Tīrone no Valmieras Mākslas vidusskolas.

 

Visi konkursa dalībnieku darbi no 20. februāra līdz 25. februārim apskatāmi izstādē “Saliktenis” PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” izstāžu zālē.

 

 

Avots: Latvijas Nacionālais kultūras centrs
Foto: Gatis Vanags

 

Skatīt foto galeriju>