Pieteikšanās Erasmus+ programmas projekta mobilitātei Portugālē

01.10.2021.

Aicinām pieteikties PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pedagogus un izglītojamos Erasmus+ (KA2) programmas mācību mobilitātes projekta "Fast Fabric for Fashion Inovation" mobilitātei, kas notiks Portugālē šī gada novembrī.

Projekta “FASHION” mērķis ir apgūt, attīstīt un uzlabot dalībnieku profesionālās iemaņas un iegūtu jaunas prasmes audumu pārveidošanā. Portugāles, Latvijas un Čehijas profesionālās izglītības iestādes sadarbosies vienkāršu audumu apstrādāšanā un pārveidošanā, izmantojot dažādas metodes, mainot auduma struktūru, krāsu vai rakstu. Ar rokām darināti, pārveidoti audumi tiks izmantoti dažādu apģērbu un modes aksesuāru radīšanai. Izveidotie apģērbi un aksesuāri tiks prezentēti starptautiskā modes skatē un pašmāju izstādēs. Tā kā visas partnerskolas sagatavo izglītojamos ar profesionālo virzienu mākslā un dizainā, tad starptautiskajās meistardarbnīcās, tiks apgūti jauni paņēmieni darbā ar tekstilizstrādājumiem, īpaši uzsverot dažādo metožu un tradīciju atšķirību dažādās Eiropas valstīs.

Saskaņā ar PIKC "RDMV" internacionalizācijas stratēģiju projekta ietvaros tiks veicināta izglītības iestādes starptautiskā atpazīstamība, attīstot jaunas starptautiskas sadarbības ar jauniem partneriem, tādējādi paplašinot sadarbības partneru tīklu un veicinot PIKC "RDMV" integrēšanos un konkurētspēju Eiropas mēroga profesionālo izglītības iestāžu vidū.

Projekta rezultātā izglītojamie gūs jaunas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas, apgūs jaunas prasmes dizainā un mākslā, kā arī iepazīsies ar citu valstu tradīcijām. Savukārt pedagogi iegūs jaunas zināšanas, ko ieviest savā mācību metodikā, lai uzlabotu mācīšanas un mācīšanās kvalitāti un efektivitāti, sekmētu novatorismu un jaunradi.

Saskaņā ar Projektu konkursā ir aicināti pieteikties PIKC “RDMV” izglītības programmas “Struktūras tekstils” 3. kursa izglītojamie.

Konkursa pieteikumi iesniedzami laikā no 04.10.2021. līdz 08.10.2021. plkst. 16:00 projektu vadītājai 213. kabinetā. Kontaktpersona: Zane Struberga, tālrunis: 66154233, e-pasts: project@rdmv.lv.

 

Konkursa pieteikumu izvērtēšana notiks 11.10.2021.

Konkursa rezultātu paziņošana notiks 12.10.2021., publicējot rezultātus PIKC „RDMV” mājaslapā – www.rdmv.lv.

Konkursa pieteikumus vērtēs PIKC „RDMV” direktora apstiprināta komisija.

 

Konkursa nolikums /PDF/

Iesnieguma paraugs /DOCX/