PIKC "RDMV" izglītojamie iekļūst jauno profesionāļu meistarības konkursa finālā

15.03.2017.

 

No šī gada 7. līdz 8. martam norisinājās jauno profesionāļu meistarības konkursa pusfināls profesionālās izglītības iestāžu izglītojamajiem grafiskā dizainera un apģērba dizainera profesijās. Konkursu organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu konkrētās profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

 

Pirmo vietu apģērbu dizainera profesijā ir ieguvusi PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" izglītojamā Annija Janne-Jannova, bet grafiskā dizainera profesijā pirmo vietu ir ieguvusi Marta Drēska. 

 

Otro vietu 11 jauniešu konkurencē apģērbu dizainera profesijā izcīnīja PIKC "RDMV" izglītojamais Artūrs Skurstenis. Savukārt septīto vietu grafiskā dizainera profesijā ir ieguvusi Agija Batarāga. 

 

Apsveicam! Paldies izglītojamajiem un pedagogiem!

 

“Pusfināla dalībnieki uzrādīja ļoti labas zināšanas un prasmes abās nominācijās. Īpaši augstu vērtējams ir pirmo trīs vietu ieguvēju sniegums, tomēr arī pārējo konkursantu iegūto punktu skaits liecina par labu sagatavotību darba uzdevuma izpildei. Profesionālās meistarības konkursā SkillsLatvia 2017, kas notiks no 20. līdz 22. aprīlim, sacentīsies seši labākie pusfināla dalībnieki katrā nominācijā. Sagaidāms, ka konkurence par šī gada labākā jaunā grafiskā dizainera un labākā jaunā apģērba dizainera titulu būs sīva,” atzīst Valsts izglītības attīstības aģentūras Profesionālās meistarības konkursu nodaļas vadītāja Aleksandra Joma.

 

 

Skatīt foto galeriju>

 

 

Avots: VIAA

Foto: Ruta Linīte