TIKŠANĀS AR DIZAINA UN MĀKSLAS NOZARES PROFESIJU PĀRSTĀVJIEM

10.05.2019.

 

Šā gada 9. maijā PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC "RDMV") bibliotēkā viesojās mākslas skolu audzēkņi, lai tiktos ar dizaina un mākslas nozares profesionāļiem un izzinātu viņu profesijas aizkulises.

Uz tikšanos bija ieradušies profesionālās ievirzes izglītības programmu audzēkņi no Ogres Mākslas skolas, Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, Berģu Mākslas un mūzikas skolas, kā arī no Ropažu Mūzikas un mākslas skolas. Savukārt savā pieredzē dalījās četri dizaina un mākslas nozares profesionāļi.
Baiba Dzenīte ir stikla māksliniece, 
PIKC "RDMV" absolvente un zīmola “Baiba Glass” radītāja. Māksliniece dalījās atmiņās, kā PIKC "RDMV" Informācijas dienas iespaidā izvēlējusies savu profesiju, kā nonākusi līdz savam zīmolam, sniedza nelielu ieskatu savā profesionālajā ikdienā, kā arī dalījās iespaidos par Japānas stikla darbnīcā gūto pieredzi.
Elīna Brasliņa ir māksliniece, grāmatu ilustratore, kura ir arī animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" māksliniece. Viņa atklāja, kā nonākusi no gleznošanas līdz franču filoloģijai un beigās līdz ilustrēšanai, dalījās iespaidos par to, kas dod impulsu strādāt šajā profesijā, par sadarbību ar pasūtītājiem, kā arī par personīgajiem izaicinājumiem, kurus sev izvirza profesionālajā darbībā.
Pēteris Ponnis, 
PIKC "RDMV" absolvents, ir Latvijā reti sastopamas profesijas pārstāvis – gaismu arhitekts (Architectural Lighting Designer), kurš strādā ar mākslīgo apgaismojumu, radot telpu, sajūtu, noskaņu, ko panāk ar apgaismojuma palīdzību. Dizaineris aizrautīgi stāstīja par savas profesijas niansēm, kā arī par šīs jomas izaicinājumiem Latvijā. Kavējoties atmiņās par ilgajiem sevis meklējumiem mācību un studiju gados, Pēteris Ponnis atklāja, kā nonācis līdz pašreizējai profesijai, taču uzsver, ka vēl aizvien nav gatavs apstāties savā attīstībā un ir atvērts jauniem izaicinājumiem.
Ivars Drulle, tēlnieks, arī 
PIKC "RDMV" absolvents, un jau ilggadīgs tās pedagogs un izglītības programmas "Formas dizains" vadītājs. Ivara Drulles stāsts sākās ar PIKC "RDMV" mācību gadiem, veda cauri studijām ASV, karjeras līkločiem un sasniegumiem, kā arī atklāja tēlnieka radošo garu, neizsīkstošo mērķtiecību un vēlmi atšķirties no citiem.


Fotogalerija

 

 

Attēls: PIKC "RDMV"