Tikšanās ar kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu

19.10.2016.

 

“Ilze Vītoliņa ir kostīmu māksliniece ar gleznotājas dvēseli. Krāsas un audumu faktūras ir viņas stihija, ja neskaita zirgus… Ilze veidojusi kostīmus visām Dž.Dž.Džilindžera izrādēm, tāpēc dažkārt dēvēta arī par “Džiļa galma mākslinieci”.  Viņa nekad nav pateikusi «nē» režisoru trakajām idejām. Ilze Vītoliņa ir pieprasīta māksliniece ne vien Latvijā, bet arī Krievijā un Eiropā. Teātros runā, ka viņas fantāzijai nav robežu.” Tā, viena no Latvijas vadošajām kostīmu māksliniecēm Ilze Vītoliņa, raksturota sava teātra – Dailes teātra mājas lapā. Māksliniece veidojusi tērpus vairāk nekā 200 izrādēm visos Latvijas teātros, Maskavā, Sanktpēterburgā un Jekaterinburgā. Četras reizes ieguvusi “Spēlmaņu nakts” balvu kā labākā tērpu māksliniece.


Viņa absolvējusi J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļu, 2003. gadā ieguvusi maģistra grādu Modes dizainā.


Otra Ilzes Vītoliņas radošā darba joma saistās ar interesi par animāciju. Viņa vairakkārt pilnveidojusi prasmes starptautiskās animācijas meistardarbnīcās Dānijā.


Ilze Vītoliņa strādājusi kā māksliniece, animatore, scenāriju un reklāmu autore animācijas filmu studijā Dauka, ir kostīmu māksliniece Dailes teātrī un kopš 2001. gada pasniedzēja Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļā.


Tikšanās reizē māksliniece pastāstīs vairāk par kostīmu mākslinieka darbu teātrī. Protams, kā vienmēr varēsim uzdot jautājumus un saņemt atbildes, tāpēc nepalaidīsim garām šo iespēju.


Aicināti visi interesenti!

 

 

Norises vieta: PIKC "RDMV", bibliotēka vai 113.kab.

27.10.2016. plkst. 16:10