Tikšanās ar mākslinieku Aivaru Vilipsonu

12.02.2018.

 

Šī gada 22. februārī plkst. 16:00 PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" bibliotēka aicina uz tikšanos ar grafiķi un tēlnieku Vilipsōnu.

Aivara Vilipsōna vārds nav svešs nevienam mākslas mīļotājam. Pats saskaitījis, ka viņam varētu būt bijušas kopumā ap 30 izstādēm.

Vilipsōns sevi izpaudis grafikās, skulptūrās, gleznās (ko viņš bez pretenzijām uz lielo mākslu dēvē par bilžjukiem) un zīmējumos. Starp viņa veikumiem ir Krodera balvas statuete, piemineklis padomju genocīda upuriem Šķirotavas stacijā, Kārļa Padega piemiņas cilnis Elizabetes ielā. Vilipsōna māksla ir daudzpusīga, rokraksts atpazīstams. Viņa darbi ir gan mākslas pazinēju, gan kolekcionāru novērtēti.

Pēdējos gados mākslinieks izmēģinājis spēkus arī literatūrā – draugiem sūtītas īsziņas ar laiku pārtapušas dzejoļu krājumā "Sumpurņa suneti".

Savukārt viņa jaunāko grāmatu "Ārprātija piedzīvojumi", ko literāri apdarinājusi rakstniece Nora Ikstena, varētu nodēvēt par iespējamo mākslinieka tapšanas stāstu. Bet varbūt tā ir tikai aušība, kas tik raksturīga mākslinieka par sevi radītajam publiskajam tēlam. Tomēr, ielūkojoties vērīgāk, var nojaust, ka aiz bezrūpīga ampelmaņa maskas slēpjas romantisks vienpatis.

Aicināti visi interesenti!