Tikšanās ar mākslinieku Kristianu Brekti

10.10.2017.

 

Ceturtdien, 19. oktobrī plkst. 16.00 PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" bibliotēka aicina uz tikšanos ar mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju Kristianu Brekti.

Gleznotājs Kristians Brekte ir PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" absolvents un kopš 2014. gada – asociētais profesors Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas apakšnozarē, Vides mākslas apakšnozares vadītājs.

Kopš 2003. gada Kristians Brekte aizvadījis vairākas personālizstādes Latvijā, tostarp "Rīgas madonnas" galerijā Alma 2010. gadā, kas tika nominēta prestižajai Purvīša balvai, un šī gada sākumā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" notikusī tāda paša nosaukuma personālizstāde. Mākslinieks daudz piedalījies arī grupu izstādēs daudzviet pasaulē – Ņujorkā, Viļņā, Berlīnē, Maskavā, Vīnē un citur. Brektes darbi tikuši iekļauti britu izdevniecības Phaidon izdotajā katalogā Younger Than Jesus (2009). Viņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā un privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Tikšanās būs kā saruna par mākslinieka darbu scenogrāfijas jomā. Kā ierasts, šādās tikšanās reizēs būs iespēja uzdot jautājumus māksliniekam.

Aicināti visi interesenti!