Tikšanās ar stikla mākslinieci un dizaineri Baibu Dzenīti

15.04.2019.

 

Ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 16:00 PIKC "RDMV" bibliotēkā notiks tikšanās ar stikla mākslinieci un dizaineri Baibu Dzenīti.

Baiba Dzenīte ir profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" Stikla izstrādājumu dizaina programmas absolvente. 2017. gadā viņa ieguva maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, Stikla mākslas nodaļā. Studiju laikā īpašu uzmanību pievērsusi tieši pūstā stikla tehnikai, viesojusies studijās Čehijā un praktizējusies "Glass Remis" studijā Lietuvā.
Baiba ar saviem darbiem regulāri piedalās starptautiskās izstādēs un konkursos. 2017. gadā ar diplomdarbu "Laika Reljefs" viņa nominēta prestižajai Staņislava Libenska balvai, tā reprezentējot Latviju starp 30 labākajiem jaunajiem stikla māksliniekiem no Eiropas, Japānas, Ķīnas un ASV. 2018. gadā Baiba Dzenīte tika uzaicināta piedalīties "Starptautiskā keramikas un stikla mākslas centra" mākslinieku rezidences programmā Japānas pilsētā Seto, lai turpinātu eksperimentus ar stiklu. Vairāk kā mēnesi viņa strādāja pūstā stikla darbnīcā un dalījās pieredzē ar japāņu kolēģiem.
Baibas Dzenītes zīmols "Baiba Glass" piedāvā dažādus stikla izstrādājumus un dizaina priekšmetus. Kolekcijas "Calm" un "Celestial" ir iegādājamas dizaina veikalos Rīgā un Dānijā. Šobrīd Baiba aktīvi strādā pie vairākiem sadarbības projektiem ar interjera un mēbeļu dizaineriem. 
Tikšanās reizē dizainere pastāstīs par savu zīmolu un dalīsies iespaidos par Japānas stikla darbnīcā iegūto pieredzi.

Laipni aicināti visi interesenti! Pasākuma norise tiks fotogrāfēta.

 

 

Attēls: baibaglass.com