UNESCO kultūrpolitikas eksperts Šarls Valrāns viesojās RDMV

22.03.2016.

 

UNESCO kultūrpolitikas eksperts Šarls Valrāns (Charles Vallerand) viesojās Latvijā no 15. līdz 16. martam. Viņš lasīja lekciju par kultūras advokatūru dažādos politikas līmeņos, apmeklēja izglītības iestādes un Cēsu pilsētas pašvaldību.


Esam pagodināti, ka LR Kultūras Ministrija (KM) kā kultūrizglītības labās prakses piemēru izvēlējās PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas" Keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmu.
15.martā Varlāns kopā ar KM  un Kanādas vēstniecības pārstāvjiem iepazinās ar PIKC "RDMV" Lāčplēša ielas atjaunoto ēku, keramikas 
izstrādājumu dizaina izglītības programmas darbu un dalību KM iniciētajā RaPaPro programmā. Gan skolas telpas, gan mācību procesu un rezultātu, kā arī projektu "Iegūst visi" eksperts novērtēja ļoti atzinīgi.


Šarls Valrāns ir ģenerāldirektors Kanādas kultūru daudzveidības koalīcijā, kas apvieno vairāk nekā 600 kultūras nozares profesionāļus no 43 dažādām kultūras organizācijām. Viņam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze kultūrpolitikas veidošanā kā nacionālā, tā starptautiskā līmenī. Ievērojamu daļu savas profesionālās karjeras viņš veltījis starptautiskās sadarbības jautājumiem, kas saistīti ar kultūras attīstības projektu īstenošanu dažādās pasaules valstīs. Š. Valrāns ir pazīstams kā UNESCO 2005. gada Konvencijas par kultūras izpausmju daudzveidības aizsardzību un veicināšanu konsultants un eksperts.


Plašāk par vizīti: KM

 

Skatīt foto galeriju.