LIENA BONDARE ieguvusi III prēmiju starptautiskajā grafikas biennālē

02.04.2015.

 

LIENA BONDARE ieguvusi III prēmiju par darbu KUNST > EVERYDAY NOTHING 26. martā atklātajā 1. Kauņas starptautiskajā grafikas biennālē. Latvijas ekspozīciju tajā veido sešu mūsdienu autoru darbi.

 

Latviju biennālē pārstāvēs Guntara Sietiņa jaunākās mecotintu sērijas "Melnais aplis" un "Raksti", Maijas Kurševas sietspiedes sērija "Mātes līnija", Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas zīmēšanas skolotājas Lienas Bondares 13 darbu sērija no cikla "Kunst > ikdienas nekas", Pauļa Liepas kologrāfijas, Lāsmas Pujātes un Tatjanas Krivenkovas litogrāfijas.

 

Dualitāte un līdzāspastāvēšana starp senāko un jauno izteiksmes veidu ir biennāles koncepta pamatā un iekļauta nosaukumā "Kultūras Līnija" (Culture Line). Biennāles izstādēs dominēs krāsaini linogriezumi, kokgrebumi, sietspiedes, oforta, mecotintas un citas tehnikas. Dažas notikuma dienas tiks veltītas izglītojošām programmām, uz kurām ieradīsies viesi no dažādām valstīm. Uzmanība tiks vērsta uz japāņu papīra izgatavošanu un grafikas tehnikām. Visiem apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt savu roku grafikas novilkumos ar roku.

 

Gan izstādes, gan izglītojošie pasākumi notiks ne tikai Kauņā, bet arī Jonavā, Šauļos un Klaipēdā.

 

Izstāde apskatāma līdz 26. aprīlim.

 


Avots: Kultūras Diena un Izklaide, Liena Bondare