PIKC "RDMV" absolventu uzņēmums "Anatomy Next"

15.09.2017.

"Anatomy Next" ir PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" absolventu, tēlnieku – Ulda Zariņa un Sanda Kondrāta radīts uzņēmums. "Anatomy Next" ir medicīnas stimulators - cilvēka ķermeņa trīsdimensiju attēlu programmatūra, ar kuras palīdzību studenti var apgūt cilvēka anatomiju virtuālajā realitātē.

Uzņēmums ir Latvijas start – up uzņēmumu zīmolu topā, par kuru iespējams nobalsot "Delfi" mājas lapā.

Ideja par rīku, kas palīdzētu studentiem iepazīt, izpētīt un apgūt cilvēka ķermeni, U. Zariņam un S. Kondrātam radusies pirms pieciem gadiem, bet "Anatomy Next" Latvijā dibināts pirms diviem gadiem. Kopš uzņēmuma izveides tas paspējis piedalīties "Startup Wise Guys" (SWG) akseleratorā Rīgā, kā arī piesaistīt ievērojamas investīcijas gan no vietējiem, gan ārvalstu investoriem.

Šobrīd "Anatomy Next" ir izveidojis cilvēka galvas un kakla trīsdimensiju modeļus, kas izpelnījušies uzslavas kā no vietējiem, tā ārvalstu medicīnas ekspertiem. Modeļa tapšana ir ārkārtīgi sarežģīts un laikietilpīgs process, kurā iesaistīti mākslinieki, programmētāji un mediķi, jo tikai tā iespējams radīt realitātei pilnībā atbilstošu cilvēka ķermeņa modeli.


Avots: "Delfi"
Attēls: publicitātes foto