PIKC "RDMV" KOKA IZSTRĀDĀJUMU DIZAINA NODAĻAS IZSTĀDE "DOMĀ KOKS"

20.03.2017.

 

Šī gada 16. martā plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tika atklāta PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" koka izstrādājuma dizaina nodaļas izstāde "Domā koks!". Izstādē ir skatāmi izglītojamo darbi no pēdējo gadu praktiskajiem mācību priekšmetiem ar mērķi parādīt plašākai sabiedrībai, ar kādiem uzdevumiem un rezultātiem strādā topošie koka un mēbeļu dizaina speciālisti.


Koks ir viens no Latvijas dabas resursiem, ko, atbildīgi apsaimniekojot, cilvēks varēs iegūt un apstrādāt vienmēr. Atbildīgi – tas nozīmē ar maksimālo pievienoto vērtību – domā koks.

Jau pirmajā kursā izglītojamie radoši strādā pie dažādas sarežģītības projektiem no idejas līdz gala produktam, kas palīdz izprast un izvērtēt, vai sākotnējā priekšmeta ideja ir bijusi praktiska un ērta lietošanā. Ar katru nākamo kursu uzdevumi kļūst arvien sarežģītāki: no instrumentu kastes līdz krēslam. PIKC "RDMV" pedagogi vēlētos, lai ikviens jaunietis, kurš absolvē šo mācību iestādi, būtu izstrādājis savu individuāli realizētu mēbeļu komplektu.


Koka dizaina speciālistiem darba nav trūcis nekad un arī netrūks. Šogad nodaļas pedagogi un izglītojamie ar lielu entuziasmu iesaistījušies Romana Sutas mēbeļu rekonstrukcijā izstādei “Romans Suta – 120. Universālā mākslas formula”, kura no 28. aprīļa līdz 9. jūlijam norisināsies Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.


Skatīt foto galeriju>


Izstāde atvērta līdz 2017. gada 23. aprīlim.


ORGANIZATORS:

Profesionālās izglītības kompetences centra “Rīgas dizaina un mākslas vidusskola”
Koka izstrādājumu dizaina nodaļa

 

IZSTĀDES  KOORDINATORE:

Kristīne Šica, LNMM / Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izglītības programmu kuratore


Avots: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs
Attēls: publicitātes foto