Apsveicam mūsu absolventus ar panākumiem konkursā "Gada balva dizainā 2014"!

06.10.2014.


2014. gada 2.-5. oktobrī Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā bija apskatāma Rīgas starptautiskā dizaina izstāde „Design Isle 2014”, kuras centrālais notikums bija Latvijas Dizaineru savienības konkursa „Gada balva dizainā 2014” apbalvošanas ceremonija, kas notika 4. oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā.

 

Šogad konkursam tika pieņemti 103 darbi vides, modes, interjera, rūpnieciskā, foto un grafikas dizaina kategorijā, kā arī tematiskajā konkursā „Veltījums”, kas tika organizēts par godu Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai. Konkursa ietvaros līdztekus Gada balvai dizainā norisinājās Skolu konkurss, kurā piedalījās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas ceturtā kursa absolventi ar 2013./2014. mācību gada kvalifikācijas darbiem, kas bija aplūkojami arī izstādē „Atgriešanās” no 14. jūnija līdz  22. augustam skolas izstāžu zālē. 


„Gada balva dizainā 2014” Skolas konkursa laureāte Modes dizaina kategorijā ir Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas izglītības programmas „Ādas izstrādājumu dizains”  bijusī audzēkne Anna Brigadere ar darbu „Zābaki Pluss” (pedagoģe Ilizane Grīnberga).


Savukārt Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas bijušais audzēknis Roberts Jaunzems - Pētersons, kurš absolvēja izglītības programmu „Metāla izstrādājumu dizains”, saņēma atzinības rakstu no Rīgas pilsētas arhitektūras biroja kategorijā „Vides dizains” par projektu „Velonovietne” (projekta vadītājs Uģis Gailis, darba vadītājs Māris Šustiņš).

 


No sirds apsveicam jauniešus un vēlam veiksmi turpmāko radošo ieceru īstenošanā!

 

 

Vairāk informācijas.


„Gada balva dizainā 2014” laureātu darbi.