Apsveicam Santu Kupču un Anci Janevicu ar panākumiem valsts konkursā!

03.04.2014.

 


27. un 28. martā Valmieras Mākslas vidusskolā notika Latvijas profesionālo dizaina un mākslas vidusskolu audzēkņu valsts konkurss „Vide. Transformācija. Tēls”, kas ik gadu norit kādā no Latvijas dizaina un mākslas vidusskolām.

 

Šogad konkursā piedalījās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola, Rīgas Amatniecības vidusskola, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola", Valmieras Mākslas vidusskola, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Ogres tehnikums, PIKC Valsts SIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums", privātā profesionālā vidusskola „Sigma”. Dalībnieku darbus vērtēja Ausma Šmite, Dina Ābele un Elīna Zunde.

 

Valsts konkursa jaunākajā grupā (1.-2. kurss) audzēkņiem bija jāsagatavo darbs „ZILONIS KUBĀ”. Vērtēšanas kritēriji bija ideja, radošs un konceptuāls tēmas risinājums, kompozīcija un izteiksmes līdzekļu lietojums, kā arī izpildījuma kvalitāte.  Šajā grupā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu pārstāvēja izglītības programmas „Interjera dizains” otrā kursa izglītojamā Santa Kupča, kura konkursā ieguva pirmo vietu!

 

Konkursa vecākajā grupā (3.-4. kurss) audzēkņiem bija jāsagatavo darbs „ZILONIS PILSĒTĀ”. Vērtēšanas kritēriji bija ideja, radošs un konceptuāls tēmas risinājums, kompozīcija un izteiksmes līdzekļu lietojums, kā arī izpildījuma kvalitāte. Šajā grupā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu pārstāvēja izglītības programmas „Tekstilizstrādājumu dizains” (apakšspecializācija „Formas tekstils”) trešā kursa izglītojamā Ance Janevica, kura konkursā ieguva pirmo vietu!

 

 

Apsveicam un lepojamies!

 

 

Konkursa rezultāti

 

 

Attēlā: Ances Janevicas  un Santas Kupčas konkursa darbi.