RDMV audzēkņi piedalās Valsts konkursā "Radošais gleznojums"

10.03.2015.

 

Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu rīko Latvijas izglītības iestāžu profesionālās vidējās izglītības mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņu Valsts konkursu gleznošanā. Konkursa tēma - "Radošais gleznojums".

 

Konkursa I kārta - atlase - Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā norisinājās 17.februārī un tajā piedalījās 190 audzēkņu.

 

1. un 2.kursu grupā pirmo vietu pēc žūrijas vērtējuma ieguva Formas dizaina 2.kursa audzēkne Liene Ramāna. Gleznošanas skolotāja - Gunta Stiere. Savukārt otro vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja formas dizaina 2.kursa audzēkne Anna Meļihova un apģērbu dizaina 1.kursa audzēkne Annija Jane-Jannova. Gleznošanas skolotājas - Gunta Stiere un Maira Daņilāne.

 

3. un 4.kursu grupā pirmo vietu žūrijas vērtējumā ieguva metāla izstrādājumu dizaina 4.kursa audzēknis Toms Katkevičs. Gleznošanas skolotāja - Maira Daņilāne. Otrā vietā ierindojās metāla izstrādājumu dizaina 3.kursa audzēknis Toms Gustavs Ozoliņš, kura gleznošanas skolotāja ir Maira Daņilāne. Savukārt trešo vietu ieguva apģērbu dizaina 3.kursa audzēkne Leila Raģele. Gleznošanas skolotāja - Ivonna Zīle.

 

Apbalvošanas dienā notika arī skatītāju balsojums, kurā 1. un 2.kursu grupā visvairāk balsojuši par keramikas izstrādājumu dizaina 2.kursa audzēknes Rūtas Patmalnieces darbu, savukārt 3. un 4.kursu grupā - par formas dizaina 3.kursa audzēknes Malvīnes Mantinieces darbu.

 

 

Valsts konkursa II kārta notiks 26. un 27.martā Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā un tajā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu pārstāvēs Toms Katkevičs, Toms Gustavs Ozoliņš un Liene Ramāna.

 

 

Apsveicam uzvarētājus un vēlam panākumus konkursantiem II kārtā!