Iepazīšanās lekcija par dizaina konkursu "Electrolux Design Lab 2015"

05.02.2015.

 

10.februārī Latvijas Mākslas akadēmijas jaunā korpusa 2. stāvā no plkst. 11.30 līdz plkst. 13.00 notiks iepazīšanās lekcija par dizaina konkursu „Electrolux Design Lab 2015” .

 

 

Lai iepazīstinātu ar pasaules mēroga konkursu „Electrolux Design Lab 2015”, rūpnieciskā dizaina tendencēm un Latvijas līdzšinējo dalību tajā, otrdien, 10.februārī, plkst. 11.30 Latvijas Mākslas akadēmijā notiks iepazīšanās lekcija. Uz to aicināti visi studenti un 2014.gada absolventi, kuriem ir savas idejas dizaina risinājumiem veselīgam mājoklim nākotnes cilvēkam.

 

Lekcijas laikā „Electrolux Design Lab” konkursa koordinatore Latvijā Lita Grafa iepazīstinās ar konkursa „Electrolux Design Lab 2015” tēmu „Veselīgi un priecīgi bērni”, ko konkursa dalībniekiem savās idejās būs iespēja izvērst trīs tematiskos virzienos – kulinārijas prieks, audumu kopšana un gaisa attīrīšana.

 

Savukārt noslēgumā savus ieteikumus konkursa interesentiem sniegs „Electrolux Design Lab” oficiālā vēstnese Latvijā - garšu dizainere un žurnāla „Četras Sezonas” redaktore Signe Meirāne.

 

Ierobežotā vietu skaita dēļ lūgums pieteikt dalību lekcijā līdz 9.februāra plkst. 17.00, rakstot uz e-pastu riga@hauska.com.

 

Par „Electrolux Design Lab 2014”
2014. gada konkursam „Veselīgas mājokļa veidošana” (Creating Healthy Homes) iespējams pieteikt produktu, aksesuāru, pakalpojumu idejas trīs tematiskos virzienos: kulinārijas prieks (Culinary Enjoyment), audumu kopšana (Fabric Care) un gaisa attīrīšana (Air Purification). Lai piedalītos konkursā, dalībniekam jāiesniedz idejas apraksts, vizuāla skice, kas to ilustrē, un potenciālā lietotāja iespējamo ieguvumu apraksts. Ideju iesniegt konkursa pirmajai kārtai varēs no 2014. gada 1. marta līdz 6. aprīlim. Konkursā aicināti pieteikties dizaina studenti, lai ar dizaina idejām sacenstos par sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu „Electrolux” starptautiskajā dizaina centrā un par naudas balvām, kuru kopējais budžets ir 11 000 eiro. Konkurss norisinās jau divpadsmito gadu, savukārt dalībnieki no Latvijas, pārstāvot Latvijas Mākslas akadēmiju, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, Rīgas Tehnisko universitāti un citas izglītības iestādes, tajā piedalījušies pēdējos četrus gadus. Plašāk: www.electrolux.com/electroluxdesignlab.

 

 

Vairāk informācijas par konkursu