Keramikas nodaļas absolventu izstāde "Savējie"

06.02.2014.

 

Šis gads paliekoši iezīmēsies Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas vēsturē. Keramikas nodaļai – 80! Atzīmējot šo vēsturisko brīdi, Keramikas nodaļa sadarbībā ar Dizaina Informācijas centru, Rīgas Porcelāna muzeju un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju organizē jubilejas izstādi.

 


Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Keramikas nodaļas absolventu darbu izstāde „Savējie”
13.02. – 07.03.2014.

 


Keramikas nodaļā vienmēr ir mācījušies un arī mācās talantīgi, aizrautīgi jauni cilvēki, kuri veiksmīgi īsteno savas radošās ieceres. Izstāde liecina, ka Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Keramikas nodaļai ir sena un tradīcijām bagāta vēsture, interesanta, piepildīta šodiena un ambiciozi plāni nākotnē. Šo gadu laikā to absolvējuši ap 500 jauno keramiķu. Nodaļas absolventu sarakstā ir tādi keramikas pasaulē zināmi vārdi kā Juta Rindina, Inese Brants, Valda Podkalne, Imants Klīdzējs, Ilze Emse-Grīnberga, Skuja Braden u.c. Jaunie un talantīgie - Elīna Titāne, Gundega Hagendorfa, Diāna Boitmane. Arī tie, kuri šodien dzīvo ārpus Latvijas - Dina Mīliga, Laura Sarkane.


Izstādē skatāmi gan nodaļas dibinātāja un pirmā vadītāja Georga Kruglova darbi, gan - ar smalku formas un krāsu izjūtu, ar iekšējo inteliģenci apveltītās ilggadējās nodaļas vadītajas Ausmas Žūriņas devums.


Izstādē pārstāvēti šādi autori:
Dace Blūma, Diāna Boitmane, Inese Brants, Baiba Dumpe, Rita Einberga, llze Emse-Grīnberga, Imants Geners, Māra Genere, Gundega Hagendorfa, Violeta Jātniece, Imants Klīdzējs, Izabella Krolle, Georgs Kruglovs, JanisKupčs, Aira Lesiņa, Aija Liskupa, Latvīte Medniece, Margita Melnalksne, Dina Mīliga, Tālivaldis Muzikants, Gundega Ozola, Sarbīte Ozoliņa, Valda Podkalne, Ainārs Rimicāns, Juta Rindina, Laura Sarkane, Inguna Skuja/Skuja Braden, Ilona Soļaņika, Iveta Šveisberga, Elīna Titāne, Vita Valdmane, Rita Einberga, IzabelleKrolle, Ilona Priedkalne, Latvīte Medniece, Silvija Šmidkena, Ingrīda Žagata, Ausma Žūriņa.


Izstādes dalībnieki ir personības, mākslinieki ar savu individuālo, atšķirīgo rokrakstu un pasaules uztveri, bet visus vieno mīlestība pret keramiku, savu profesiju un skolu.


IZSTĀDES ATKLĀŠANA


2014. gada 13. februārī plkst. 16.00 RDMV izstāžu zālē, K. Valdemāra ielā 139, Rīgā.
IEEJA IZSTĀDĒ – bez maksas.

 

Teksts: Inese Pētersone, izglītības programmas "Keramikas izstrādājumu dizains" vadītāja, Dizaina informācijas centra izstāžu kuratore.