Keramikas un reklāmas programmu ekskursija uz Latgali

06.02.2015.

 

Kā izdevusies Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, Rīgas Uzņēmējdarbības koledžas un Vaidava Ceramics sadarbība Kultūras ministrijas iniciētajā radošās partnerības programmas projektā, līdz 13.02. iespējams aplūkot izstādē "Iegūst visi" Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē. Taču skaidrs jau tagad - paši dalībnieki iemācījušies, redzējuši un uzzinājuši daudz jauna.

 

Viens no piepildītākajiem notikumiem – ekskursija uz Latgali, kas cieši saistīta gan ar mūsu etnogrāfisko mantojumu, gan mūsdienu keramiku.

 

Tieši radoša domāšana, uzdrīkstēšanās un izpratne par kultūru ļāvusi Latgalē izaugt diviem brīnišķīgiem kultūras centriem Rēzeknē un Daugavpilī. Tā mums bija īsta atklājumu diena. Viesojāmies Gorā, redzējām gan zāles, gan skatuvi, izstādi par Latvijas naudu un no Zeimuļa jumta skatījām no augšas visu Rēzekni! Fantastiskais gids Marka Rotko mākslas centrā, kurš spēja ieinteresēt patiešām visus, Borisa Bērziņa plašā izstāde - atklājums daudziem, iespaids, ko atstāj viss atjaunotais cietoksnis kopumā.


Cik brīnišķīgi, ka Latvijā ir tādas vietas un mums – iespēja tās apskatīt!

 

 

Teksts: Inese Pētersone, izglītības programmas "Keramikas izstrādājumu dizains" vadītāja.

 

 

Skatīt foto galeriju.