ERASMSU+ PROJEKTS "FASHION" ČEHIJĀ

25.10.2021.

 

No šī gada 17. līdz 19. oktobrim Čehijas pilsētā Karlovi Vari norisinājās Erasmus+ programmas projekta "FASHION" pedagogu iepazīšanās mobilitāte "KICK OFF MEETING". Projektā ir iesaistītas 3 profesionālās izglītības iestādes no 3 Eiropas valstīm - Latvijas, Portugāles un Čehijas.

PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pārstāvēja 2 pedagogi: Kristīne Ramane un Laura Stepāne, kā arī projektu vadītāja: Zane Struberga.

Mobilitātes gaitā notika mācību iestādes "Střední uměleckoprůmyslová škola Karlovy Vary" iepazīšana, kā arī "FASHION" projekta norises gaitas plānošana un katras skolas metožu iepazīšana. PIKC "RDMV" dalībnieki piedalījās dažādas dizaina meistardarbnīcās, kā arī iepazīstināja ar "Devoré" metodi Čehijas un Portugāles partnerus. 

Projekta "FASHION" mērķi ir apgūt, attīstīt un uzlabot dalībnieku profesionālās iemaņas un iegūtu jaunas prasmes audumu pārveidošanā. Portugāles, Latvijas un Čehijas profesionālās izglītības iestādes sadarbosies vienkāršu audumu pārveidošanā, izmantojot dažādas metodes, mainot to struktūru, krāsu vai rakstu. Ar rokām darināti, pārveidoti audumi tiks izmantoti dažādu apģērbu un modes aksesuāru veidošanā un šūšanā. Izveidotie apģērbi un aksesuāri tiks prezentēti starptautiskā modes skatē un pašmāju izstādēs.