MEISTARDARBNĪCA ERASMUS+ PROJEKTA IETVAROS ĀDAS DIZAINA IZGLĪTĪBAS PROGRAMMĀ

09.11.2017.

 

Šī gada oktobrī PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" ādas izstrādājumu dizaina izglītības programmā norisinājās 3. kursa izglītojamo Elīzas Apsītes un Denas Doloresas Sircovas vadītas meistardarbnīcas izglītības programmas izglītojamajiem, kurās bija iespējams izveidot maciņus no dabīgās mieces ādas.

Pirmās meistardarbnīcas laikā āda tika piegriezta, mitrināta un vilkta uz formas. Tad attiecīgi ir ādas stiepšanas, žūšanas laiks, kā arī vairāku dienu garš ādas presēšanas periods. Otrās meistardarbnīcas laikā āda tika griezta, krāsota, šūta un notika furnitūras iestrādāšana. 

Elīza un Dena no šī gada 3. aprīļa līdz 3. maijam Erasmus+ programmas projekta ietvaros pavadīja mēnesi mobilitātē Kuresāres reģionālajā arodizglītības mācību centrā, kurā apguva jaunas prasmes un tehnikas ādas izstrādājumu dizainā. 

Meistardarbnīcas mērķis ir nodot zināšanas un iemācītās praktiskās iemaņas pārējiem izglītojamajiem, tādējādi veicinot interesi par Erasmus+ programmu.

Meistardarbnīca norisinājās Erasmus+ programmas mācību mobilitātes projekta "Profesionālo prasmju pilnveidošana dizainā un mākslā" ietvaros (Nr. 2016 1 LV01 KA102 022468).

Skatīt foto galeriju>

Foto: Elīza Māra Tūtere