MEISTARDARBNĪCA ERASMUS+ PROJEKTA IETVAROS KERAMIKAS DIZAINA IZGLĪTĪBAS PROGRAMMĀ

08.11.2017.

 

Šī gada 31. oktobrī PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmā norisinājās 2. kursa pēc vidusskolas izglītojamo Viktorijas Galkinas, Aleksandra Kaša un Harija Paula Lukevica vadīta meistardarbnīca izglītojamajiem, kurā bija iespējams iemācīties, kā papīra marmorēšanas tehniku pārcelt uz porcelāna, un dažādas tehnikas, kā strādāt ar "unikrāsām", klājot tās gan uz māla, gan porcelāna glazētām un neglazētām virsmām. Šīs tehnikas novembra laika varēs izmēģināt arī pārējie keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmas kursi. 

Viktorija no šī gada 3. aprīļa līdz 3. maijam, savukārt Aleksands un Harijs Pauls no šī gada 25. septembra līdz 25. oktobrim Erasmus+ programmas projekta ietvaros pavadīja mēnesi mobilitātē Kuresāres reģionālajā arodizglītības mācību centrā, kurā apguva jaunas tehnikas ģipša formu izveidē un porcelāna liešanā. 

Meistardarbnīcas mērķis ir nodot zināšanas un iemācītās praktiskās iemaņas pārējiem izglītojamajiem, tādējādi veicinot interesi par Erasmus+ programmu.

Meistardarbnīca norisinājās Erasmus+ programmas mācību mobilitātes projekta "Profesionālo prasmju pilnveidošana dizainā un mākslā" ietvaros (Nr. 2016 1 LV01 KA102 022468).

Skatīt foto galeriju>

Foto: Elīza Māra Tūtere