NORDPLUS JUNIOR 2016 PROJEKTS

 

11.11.2016.

 

Projekta nosaukums: Nordplus Junior programmas projekts „Collaborative, creative and innovative approaches in the design of learning strategies in the Art Classroom”

Projekta numurs: NP JR-2016/10211

Projekta īstenotājs: PIKC „Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola”

Projekta partnerorganizācijas: Menntaskólinn á Tröllaskaga, Olafsfjordūrā, Islande

Projekta mērķi: Projekta izglītības iestādes vēlas attīstīt un pilnveidot mākslas nodarbību organizēšanas metodes. Starptautiska projekta pieredze sniedz iespēju ielūkoties citu izglītības iestāžu darbībā, pārņemot labo praksi savā izglītības iestādē, uzlabojot mācīšanas kvalitāti, ieviešot inovācijas uzdevumu metodikā un veidojot jaunus sadarbības modeļus Ziemeļvalstu reģionā. Tādējādi projekta mērķis ir attīstīt jaunas, radošas pieejas un metodes mākslas nodarbību organizēšanā. 

Projekta sagaidāmie rezultāti: Projektā iesaistītie pedagogi būs ieguvuši starptautisku pieredzi sadarbībā ar Ziemeļvalstu izglītības iestādi, guvuši pieredzi vadot meistarklasi kā viespedagogi, stiprinājuši svešvalodu zināšanas, iepazinuši Ziemeļvalstu reģiona kultūru. Pedagogi radīs jaunas idejas mākslas nodarbību pilnveidošanā, kā arī izveidos vismaz vienu jaunu uzdevumu mākslas nodarbībā, izmantojot gūtās zināšanas un pieredzi, kas iegūta mobilitātē uzņemošajā izglītības iestādē. Izglītības iestādēm projekts ir platforma, lai veidotu tālāku un ciešāku sadarbību, veicinot zināšanu un informācijas apmaiņu. Sagaidāms, ka pedagogi kļūs atvērtāki starptautiskām sadarbības un partnerības iespējām, veidojot plašākus projektus, radot un izstrādājot jaunas mācību metodes mākslas nodarbībās. 

Projekta īstenošanas periods: 01.08.2016.- 31.08.2017.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas: 6990. 00 EUR 

Projekta vadītāja: Agnese Zvaigzne