Ineses Vēriņas-Lubiņas personālizstāde "Dienas un Naktis"

16.03.2016.

 

Cēsīs, Mākslas telpā MALA 2016. gada 18. martā plkst. 18:00 notiks Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" Reklāmas dizaina izglītības programmas pedagoģes un mākslinieces Ineses Vēriņas-Lubiņas izstādes "Dienas un naktis" atklāšana.

 

Inese Vēriņa-Lubiņa ir absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Strādā dažādādos medijos - video, glezniecības, instalācijas un jauno mediju laukā. Kopš 2005. gada aktīvi  darbojas eksperimentālā kino un video mākslas jomā, kā arī regulāri piedalās dažādās grupu izstādēs. Ineses īsfilmas un video māksla ir demonstrētas filmu festivālos daudzās pasaules valstīs - ASV, Ķīnā, Krievijā, Vācijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Igaunijā, Somijā, Rumānijā, Bosnijā un Hercegovinā un citur.

 

Savos darbos izstādē "Dienas un Naktis" tiks rādītas abstraktas toņu un faktūru studijas, kas radītas iedvesmojoties no novērojumiem dabā. Gleznās ar klusinātu krāsu gammu, nedaudz pelēcīgos vai izteikti tumšos toņos, māksliniece pievēršas tumšgaišo nianšu pētīšanai nakts un dienas redzamību apstākļos. Izstādē apskatāmas eļļas un jauktā tehnikā radītas gleznas, kas tapušas pēdējo divu gadu laikā.

 

Skatīšanos ritmiskāku palīdzēs radīt DJ Oskars (house), MALAS vecos dēļus ievibrējot melodijās.

 

Informāciju sagatavoja: Kristīne Auniņa (Mākslas telpa MALA)

 

 

Izstādes norises laiks: 19. marts - 30. aprīlis 

Izstāde atvērta: otrdien - svētdien no plkst. 12:00

Norises vieta: Mākslas telpa MALA, Lielā Skolas iela 4, Cēsis