Dzīvnieku patversmes "Labās mājas" labdarības vakariņas

06.05.2016.

 

Š.g. 26. aprīlī restorānā "Kaļķu vārti" tika aizvadītas dzīvnieku patversmes "Labās mājas" labdarības vakariņas, kas bija pirmās šāda veida dzīvnieku aizsardzības un labturības tēmai veltītās vakariņas Latvijā, kurās piedalījās vairāk nekā 80 viesu. Pasākuma tapšanā palīdzēja arī Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" (PIKC RDMV) izglītojamie un audzēkņi.

 

PIKC RDMV Formas dizaina izglītības programmas izglītojamie un pedagogi apmeklēja patversmi "Labās mājas", staidzināja suņus, un, lai vēlāk labdarības vakariņu viesiem izveidotu suvenīrus, noņēma četrkājaino draugu ķepu nospiedumus, no kuriem veidoja formu. PIKC RDMV Keramikas izstrādājumu dizaina izglītības programmas pedagogi un izglītojamie, izmantojot šo formu, izveidoja vairāk kā 70 suvenīrus, kas tika dāvināti labdarības vakariņu viesiem.

 

Kā savā uzrunā uzsvēra vakara goda viešņa, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, "lai arī cik labi draugi būtu cilvēkam, neviens draugs tā nepriecājas un nelec gaisā jūs satiekot, kā to dara cilvēka labākais draugs – suns". Savā uzrunā bijusī Valsts prezidente izteica atzinību visiem dzīvnieku aizsardzības jomas pārstāvjiem, īpaši izceļot viņu ikdienas darba cēlo mērķi. 

 

"Juglas dzīvnieku aizsardzības grupas" un patversmes "Labās mājas" vadītāja Astrīda Kārkliņa savā uzrunā uzsvēra, ka šodien kopā tiek veidota vēsture, jo pirmo reizi Latvijā notiek šāds pasākums - labdarības vakariņas, lai sniegtu atbalstu tiem, kurus esam pieradinājuši, tiem, kuri mīl mūs neatkarīgi no mantiskās un garīgās bagātības, tiem, kuri mums tic un kuri tāpēc bieži tiek nodoti. 

 

Pasākumā uzstājās Karaliskā improvizācijas teātra improvizatori, vokālā grupa FRAMEST un dziesminieks Kārlis Kazāks.

 

Pasākuma ietvaros dzīvnieku patversmei "Labās mājas" tika saziedoti EUR 7645, ieskaitot ziedojumu no mākslinieces Alises Mediņas izsolē pārdotās gleznas "Flamenko". Visi saziedotie līdzekļi tiks izmantoti patversmes ikdienas izdevumu segšanai, jo 80% dzīvnieku jau no uzņemšanas brīža patversme uztur par saviem līdzekļiem un dzīvnieku uzturēšanās laiks patversmē nav ierobežots.

 

 

Avots: Patversme.lv