Formas dizains

Izglītības programma audzēkņos izveido kārtīgus pamatus, mācot izdomāt, uzzīmēt un izgatavot sarežģītu telpisku priekšmetu. Šādas zināšanas ir svarīgas, strādājot ar dizaineriem, arhitektiem, teātra un kino režisoriem, kā arī tēlniekiem.

   

» Sākot mācības, neviens nesaprot, kā ir iespējams kaut ko tādu izgatavot, bet mācības beidzot, izrādās – tas taču ir tik vienkārši!

  

Programma attīsta divus virzienus. Pirmkārt, tā ir skicēšana ar roku un, sākot ar 2. kursu, grafisko datorprogrammu apguve (Adobe Illustrator, Photoshop). 4. kursā tiek mācīta 3D zīmēšanas datorprogramma un 3D animācija. Otrkārt, tiek mācītas dažādu materiālu apstrādes tehnikas. Audzēkņi apgūst iemaņas darbā ar koku, ģipsi, plastmasu, akmeni  un poliestera sveķiem. Mēs mācām izgatavot modeļus gan no saplākšņa, gan lejot plastmasu silikona formās, gan ar vakuumpreses palīdzību.

Vairums absolventu izvēlas turpināt studijas, apgūstot mākslu, dizainu vai arhitektūru. Programmas absolventi spēj sekmīgi iestāties un mācīties Eiropas prestižākajās dizaina un arhitektūras skolās, Kembridžu ieskaitot.

Pēc skolas beigšanas absolventi var strādāt tēlnieku, dizaineru, teātra un kino butaforu paspārnē vai attīstīt savu biznesu, sākot ar ģipša ornamentu restaurēšanu līdz porcelāna trauku izgatavošanai.

 

Seko aktuālajai Formas dizaina informācijai:   

 

 

Informācija atjaunota 15.06.2020.

Ivars Drulle

Humanitāro zinātņu maģistrs (Mg.art.)

Izglītības programmas vadītājs

 

"Formas dizaina programma ir raksturīga ar lielisku mikroklimatu un draudzīgu atmosfēru. Profesionāli – katru gadu mūsu izcilnieki uzvar prestižos konkursos un tas norāda pārējiem audzēkņiem  - jā, mēs varam!"

Pedagogi
GUĻNARA HASANŠINA

Inženierzinātņu

bakalaura grāds (Bc.arch.),

diplomēta arhitekte

 

INDRA MERCA

Humanitāro zinātņu maģistrs

(Mg.art.)

JĀNIS ZVIRGZDS-

ZVIRGZDIŅŠ

Humanitāro zinātņu maģistrs

(Mg.art.)

IVARS MIĶELSONS

Humanitāro zinātņu maģistrs

(Mg.art.), mākslinieks

Informācija Tēlniecības objektu dizaina speciālists /PDF/
Profesionālās izglītības programmas licence /PDF/
Izglītības programmas akreditācijas lapa /PDF/
Programmas pamatdati /PDF/