Stikla izstrādājumu dizains

Stikla izstrādājumu dizaina speciālists izpilda daļu no dizainera pienākumiem un uzdevumiem izstrādājumu un objektu mākslinieciskās projektēšanas jomā; sadarbībā ar citiem speciālistiem projektē, plāno un izstrādā vizuāli, tehnoloģiski  un funkcionāli pamatotus objektu projektus un izstrādājumu etalonus, kā arī piedalās etalonu sagatavošanā ieviešanai ražošanā.

   
» Dizaineram ir jābūt komunikablam, ar stipru gribu, tieksmi uz veselīgu konkurenci un sakārtotu vidi.

           

Programma veido materiāla specifikas izpratni reizē ar tā visaptverošajām pielietojuma iespējām vidē, interjerā un arhitektūrā, tādēļ kopā ar ergonomikas un funkcijas jautājumiem tiek pētīta stikla saderība ar citiem materiāliem un laikmetīgām tehnoloģijām – metālu, koku, betonu vai integrētiem gaismas elementiem. Dizaina izpratnē materiāls nav mērķis, bet līdzeklis idejas sasniegšanai, un, tā kā rezultāts, pēc kura tiecas gan visa skola, gan stikla izstrādājumu programma, ir kvalitatīvs dizains, tiek atbalstīta katra rosinoša iniciatīva. Paralēli profesionālajiem mācību priekšmetiem izglītojamie apgūst arī vispārizglītojošos vidusskolas mācību priekšmetus. Tālākizglītības iespējas ir Latvijas un Eiropas dizaina izglītības augstskolās, darbs arhitektūras un dizaina birojos.

 

 

Informācija atjaunota 15.06.2020.

Inita Ēmane

Humanitāro zinātņu maģistrs (Mg.art.), māksliniece

Izglītības programmas vadītāja

 

"Novērtē stikla "pašsaprotamo" klātesamību un atklāj tā plašo pielietojumu arhitektūrā un interjera dizainā. Stikls - materiāls, kas ar savu caurspīdīgumu un atspīdumu īpašībām ļauj izcelties citiem interjera elementiem, kļūst par "neredzamāko", bet svarīgāko elementu. Iemācies to izmantot un kļūsti neaizvietojams!"

Pedagogi
JĀNIS ZVIRGZDS-

ZVIRGZDIŅŠ

Humanitāro zinātņu

maģistrs (Mg.art.)

ANNA APĪNE

Humanitāro zinātņu

maģistrs (Mg.art.),

dizainere

IVARS MIĶELSONS

Humanitāro zinātņu

maģistrs (Mg.art),

mākslinieks

ESMERALDA PURVIŠĶE

Humanitāro zinātņu

maģistrs (Mg.art.),

dizainere

ARMANDS JĒKABSONS

Humanitāro zinātņu

maģistrs (Mg.art.)

DACE BĒRZIŅA

Humanitāro zinātņu maģistrs

(Mg.art.),

dizainere

Informācija Materiālu dizaina speciālists /PDF/
Profesionālās izglītības programmas licence /PDF/
Izglītības programmas akreditācijas lapa /PDF/
Programmas pamatdati /PDF/