Struktūras tekstils

Vai Tu zini, kādi ir audumu pinumu veidošanas pamatprincipi un cik dažādas ir to struktūras? Vai Tu zini atšķirību starp mākslīgām, dabiskām un sintētiskām šķiedrām un kāpēc būtu svarīgi to zināt? Vai Tu zini, ka nav labu un sliktu materiālu un krāsu, bet katram no tiem ir savs piemērotākais pielietošanas veids, vieta un kombinācija? Vai Tu esi paskatījies apkārt un pievērsis uzmanību, ka tekstils ir mums visapkārt?

Šie visi ir pamatjautājumi, uz kuriem ļoti ātri gūsi atbildes, un uzzināsi vēl un vēl daudz informācijas un apgūsi prasmes, kas ļaus pārliecinoši iegūt vietu darba tirgū kā materiālu speciālistam tekstila nozarē un veiksmīgi tālākizglītoties kādā no Tevis izvēlētajām augstskolām gan Latvijā, gan ārzemēs.


Apgūstamās prasmes un zināšanas: aušana, auduma, apdruka batika, šūšana, neaustās auduma apdares tehnikas, interjera projektēšana, zināšanas Adobe Illustrator un Photoshop, Skech Up un citas programmās, fotografēšana un bilžu pēcapstrāde.

 

» Daudzi mācību uzdevumi tiek veidoti sasaistē ar tirgū esošiem ražotājiem, tā izprotot gan šī brīža pieprasītās dizaina tendences, gan atrodot sev prakses, gan darba vietas.

 

Ar šīm zināšanām Tu radīsi funkcionālus dizaina priekšmetus - paklājus, pledus, spilvenus, gultas veļu un citus mājas tekstila priekšmetus, kurus spēsi iedzīvināt gan sabiedriskā, gan privātā interjerā. Laikmetīgais tekstils paver milzīgas iespējas vides dizaina veidošanā – pārliecinies pats!

 

Seko aktuālajai Struktūras Tekstila informācijai:           

 

 

Informācija atjaunota 15.06.2020.

KRISTĪNE RAMANE

Mākslinieka-tekstilmākslinieka grāds (Latvijas Mākslas akadēmija)

Izglītības programmas vadītāja

 

"Tekstils mums ir visapkārt - gan apģērbā, gan interjera vidē. Mūsu galvenais mērķis ir veidot inovatīvu un estētisku tekstilizstrādājumu dizainu mūsdienīgā vidē."

Pedagogi
VELGA JĀKABSONE

Profesionālais maģistrs

peddagoģijā (Mg.paed.)

LILITA LĪDAKA

Humanitāro zinātņu maģistrs

(Mg.art.)

MĀRA AVOTNIECE

Dekoratīvās mākslas

mākslinieka kvalifikācija,

Māksliniece

DACE BĒRZIŅA

Humanitāro zinātņu maģistrs

(Mg.art.), dizainere

Informācija Materiālu dizaina speciālists /PDF/
Profesionālās izglītības programmas licence /PDF/
Izglītības programmas akreditācijas lapa /PDF/
Programmas pamatdati /PDF/