Popularizējot skatlogu mākslu galvaspilsētā, Berga bazāra skatlogi kļūst par Rīgas acīm

20.03.2014.

 

Berga bazārā atklāti projekta "Berga bazāra skatlogi - Rīgas acis!" ietvaros veidotie skatlogi, lai akcentētu ideju par atjaunotu skatlogu mākslu Rīgas pilsētvidē.

 

Skatlogu mākslas projekta iniciatīva īstenota sadarbībā ar Rīgas Dizaina mākslas vidusskolu, informē pasākuma organizatoru pārstāve Zanda Krastiņa. 11 skatlogos īstenojušies topošo interjera dizaineru autordarbi ar vienojošu koncepciju - Rīgas raksturīgākie simboli.

 

Projektā topošajiem interjera dizaina 3.kursa studentiem tika dots uzdevums ar objektu, kuru pamatā ir Rīgas simboli, piesaistīt garāmgājēja uzmanību. Vispirms studentiem bija jāstrādā ar ideju, kurai jābūt integrētai konkrēta uzņēmuma vajadzībai pārdot pakalpojumu vai preci.

 

Projektā tika pētīti Rīgas simboli un meklētas atbildes uz jautājumu - kas ir Rīgai raksturojošie pilsētvides objekti? Vienlaikus projektā analizētas pamanāmākās celtnes - tilti, torņi, ostas, Rīgas kartē atzīmētie īpašie apskates objekti, arhitektūras pieminekļi un vēsturiskās vietas. Pēc šīs izpētes studenti izvēlējās katrs sev vienu objektu, ar ko strādāt skatloga maketa idejas radīšanai.

 

Skatlogu projektā piedalās "Zvaigzne ABC", "Narciss", "Anna Led", "Otrā elpa", "Nakts mēbeles", "Matu meistari", "Klase", "Institut Esthederm", "Fielmann", "Maya" un "Fiancee".

 

Berga Bazāra skatlogi būs skatāmi līdz 19.jūnijam. Savukārt 28. aprīlī tiks atklāta arī ekspozīcija "Skatlogi uz Brīvības ielu".

 

 

Avots: Focus

Attēls: Laura Briede