Skolas audzēkņi ciemojas Vaidavas keramikas cehā

17.10.2014.

 

 

16. oktobrī Rīgas Uzņēmējdarbības koledžas un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas izglītības programmas „Keramikas izstrādājumu dizains” un „Reklāmas izstrādājumu dizains” audzēkņi projekta „Iegūst visi” ietvaros apmeklēja Vaidavas keramikas cehu, kas lielākajai daļai izglītojamo bija pirmā iepazīšanās ar trauku tapšanu ražotnē.

 

Skolas audzēkņiem ekskursijas ietvaros bija iespēja ne tikai apskatīt Vaidavas keramikas cehu, bet arī pašiem izmēģināt strādāt ar kājas virpu un izveidot trauku, kā arī smelties zināšanas par keramiķa darbu pie keramikas mākslas meistares Ingrīdas Žagatas.

 

„Tā bija lieliska iespēja redzēt pilnu darba procesu no neapstrādāta māla pikas līdz vēl karstam, tikko no cepļa izņemtam traukam. Šāda ekskursija keramiķiem ļauj labāk izprast uzdevumu, izveidot piedāvājumu lietojamam, praktiskam māla traukam, kas vienlaikus varētu būt arī suvenīrs no Latvijas. Redzētais uzņēmumā ļauj saprast iespējas un ierobežojumus, kas saistīti ar trauku rūpniecisko ražošanu. Reklāmistiem tā ir iespēja gūt priekšstatu par to lietu tapšanas procesu, ko viņi reklamē un kas līdz šim viņiem bijis pilnīgi svešs. Paldies Mikam Balodim par ekskursiju, stāstiem un atbildēm!” tā par iegūto pieredzi saka izglītības programmas „Keramikas izstrādājumu dizains” metodiskās komisijas vadītāja Inese Pētersone.