Svinīgi atklāta Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas koka ēka Lāčplēša ielā 55

28.03.2014. 

 

Ceturtdien, 27. martā, ar svinīgu lentes pārgriešanu pēc rekonstrukcijas tika atklāta Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas koka ēka Lāčplēša ielā 55, kas, arhitektes Zaigas Gailes vārdiem izsakoties, „nometa Pelnrušķītes drānas”.

 

Jaunās ēkas atklāšanā piedalījās skolas vadība, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Valsts sekretāra vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāra vietniece, Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta direktore Gunta Arāja, arhitekte Zaiga Gaile, būvfirmas SIA „R.A. Kaspari” valdes priekšsēdētājs Raivis Kaspars, būvnieki, projekta realizācijā iesaistītie darbinieki, skolas darbinieki un skolēni, mūziķis Marko Ojala un kopumā vairāk nekā divsimt viesu, kuru vidū bija kā mākslinieki, arhitekti, tā mākslas un dizaina skolu pārstāvji un citi.


Pēc oficiālās atklāšanas ceremonijas sākuma rekonstruētās ēkas pagalmā viesi tika aicināti aplūkot izcilā klasicisma arhitektūras parauga iekštelpas, kur tika paceltas glāzes un izteiktas pateicības visiem, kas snieguši artavu projekta, kura galvenais mērķis bija atjaunot koka skolas ēkas arhitektonisko tēlu iespējami tuvu oriģinālajam, realizācijā. Īpašs paldies tika izteikts Kultūras ministrijas Valsts sekretāra vietniekam kultūrpolitikas un integrācijas jautājumos Uldim Lielpēteram, projekta autorei un arhitektei Zaigai Gailei, Ingmāram Atavam, Lienei Griezītei un Ivetai Cibulei, SIA Āboltiņa būvuzņēmuma „AG” valdes loceklim Guntim Āboltiņam, būvuzraugam Romānam Basikirskim un Mārim Briškam, būvinženierim Ivaram Ērikam Kalniņam, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas galvenajai grāmatvedei Sarmītei Viļumai un direktora vietniekam administratīvi saimnieciskajā darbā Jānim Avotniekam.


Rekonstruētā ēka paredzēta Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas izglītības procesa nodrošināšanai. Tajā tiks īstenotas četras vidējās profesionālās izglītības programmas: Metāla izstrādājumu dizains, Koka izstrādājumu dizains, Keramikas izstrādājumu dizains un Vides dizaina programma ar apakšprogrammu „Formas dizains”. 

 

Skatīt foto galeriju.