Laikmetīgo rotu izstāde MĀKSLAS GALERIJĀ "PUTTI"

05.12.2017.

 

Mākslas galerijā Putti no 2017. gada 4. decembra līdz 2018. gada 28. februārim notiks laikmetīgo rotu izstāde "Sirdspuksti ziemas dūraiņos". Laikmetīgo rotu izstāde iekārtota ar siltu devīzi "Sirdspuksti ziemas dūraiņos". Vācijas, Turcijas, Japānas, Igaunijas un Latvijas rotu mākslinieku atšķirīgos darbus vieno mirdzums un vakarīgo gaismu atspulgs.

Vietā, kur rotas jūtas gandrīz tikpat labi kā pie valkātājām, aktuālāko pašmāju un ārvalstu meistaru veikuma izstāde Ziemas saulgriežu gaidās jau kļuvusi par tradīciju. Līdzās tādu latviešu mākslinieku kā Gunta Laudera, Valda Božes un Māra Šustiņa atpazīstamā stila kaklarotām un gredzeniem ar dažādiem akmeņiem uzmanības centrā ir arī rotas ar pērlēm.

Mīlestībā minimālismam izstādē atzīstas Japānas rotkaļi, piedāvājot konceptuāla stila piespraudes un auskarus, savukārt mākslinieces no Vācijas un Turcijas iedvesmojusi sīko detaļu pasaule, bet ļoti īpašajās igauņu mākslinieka Tanela Venres rotās žilbina neparastas formas dārgakmeņu mirdzums.

Izstāde "Sirdspuksti ziemas dūraiņos" ir kā vēstījums par vasaras siltumu, kas ziemā tiek rūpīgi sargāts, lai sagādātu prieku, un tā būs skatāma līdz 28. februārim.

 

Avots: Latvijas Sabiedriskie Mediji 

Foto: publicitātes foto