Muzeju nakts

17.05.2016.

 

2016. gada 21. maija vakarā muzeju durvis visā Latvijā atkal būs atvērtas starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" viesiem. Šī gada akcijas tēma rosina mirkli pakavēties uz sliekšņa un pavērot, kādas durvis mēs veram – aicinošas, pārsteigumus sološas vai varbūt smagas, bijību raisošas. Ko sargā, ko slēpj, ko dāvā un stāsta muzeju durvis?


Vērienīgā Eiropas akcija Latvijā notiks jau divpadsmito reizi, aicinot apmeklētājus iegriezties lielos un mazos muzejos it visur Latvijā. Šogad akcijā plāno piedalīties 150 muzeji, tas ir lielākais muzeju skaits kopš akcijas sākuma 2005. gadā, kad tajā piedalījās 54 muzeji un cita profila institūcijas visā Latvijā. Kā katru gadu "Muzeju nakti" kuplinās arī vairāki desmiti citu ar kultūras mantojumu saistītu institūciju sagatavotās programmas. Akcijas organizētāji iesaka savlaicīgi iepazīties ar plašo piedāvājumu un izplānot katram savu "Muzeju nakts" maršrutu.

 

Akciju "Muzeju nakts" Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.


Akcija Eiropas "Muzeju nakts" notiek ik gadu kādā no maija sestdienām vienlaicīgi daudzās Eiropas valstīs. Pasākums tradicionāli norit no sestdienas vakara pulksten 19:00 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

 

Muzeju nakts pasākumu programma >

 

 

Avots: Muzeju nakts