Tikšanās ar mākslinieku Indriķi Ģelzi un modes dizaineri Sabīni Skaruli

28.03.2022.

Ceturtdien, 31. martā plkst. 16.00 RDMV izstāžu zālē tikšanās ar mākslinieku Indriķi Ģelzi un modes dizaineri Sabīni Skaruli.
Indriķis Ģelzis ir viens no šobrīd redzamākajiem latviešu jaunās paaudzes māksliniekiem, kura  galvenais izteiksmes veids ir objekti un instalācijas.
Viņš ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, pēc tam  turpinājis studijas Ģentes Augstākajā mākslu institūtā Beļģijā. Kopš 2011. gada mākslinieks sarīkojis aptuveni divdesmit personālizstādes un piedalījies daudzās grupu izstādēs visā pasaulē.
Sabīne Skarule, šodien starptautiski atzīta modes dizainere, pirmo izglītību ieguvusi RDMV, kur  absolvējusi apģērbu dizaina izglītības programmu. Pēc tam studijas turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijā  un prestižajā Antverpenes Karaliskajā Mākslas akadēmijā Beļģijā, profesionālās iemaņas pilnveidojusi praksē Ņujorkā.
2019. gadā viņas kolekcija +371 izpelnījās vienu no pasaulē prestižākajām modes industrijas balvām «H&M Design Award», kas dibināta lai izceltu un atbalstītu jaunos modes industrijas talantus.
Pandēmijas laika lēnais dzīves ritējums iedvesmojis Sabīni 2021. gadā radīt apģērbu kolekciju “Dienaszaglis”.
Šajā laikā radīts arī savs zīmols “Skarule”.
Tikšanās reizē mākslinieki pastāstīs par savu radošo ceļu un jaunākajiem projektiem.
Aicināti visi interesenti!