PIKC RDMV panākumi konkursā Latvijas Dizaineru savienības balva 2018

10.10.2018.

 

Šī gada 5.7. oktobrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā bija apskatāma Rīgas starptautiskā dizaina izstāde „Design Isle 2018”. Latvijas dizaina sasniegumus varēja novērtēt, aplūkojot konkursa “Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2018” izcilākos darbus, kurus bija izvēlējusies profesionāla žūrijaSkolu konkursā profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" izglītojamie ir ieguvuši godalgotas vietas. Apsveicam!

Gada balvu kategorijā "Interjera dizains" ir ieguvusi izglītojamā Sintija Kagaine (pedagoģe Guļnara Hasanšina).

Gada balvu kategorijā "Saziņas dizains" ir ieguvusi izglītojamā Marta Drēska (pedagoģe Liene Drāzniece).

Gada balvu kategorijā "Lietu dizains" ir ieguvusi izglītojamā Paula Līva Lorence (pedagogs Ivars Drulle).

Kategorijā "Saziņas dizains" 3. vietu ir saņēmis izglītojamais Jēkabs Aleksandrs Mucenieks (pedagoģe Liene Drāzniece).

Kategorijā "Lietu dizains" 2. vietu ir saņēmis izglītojamais Harijs Pauls Lukevics (pedagoģe Esmeralda Purvišķe) un 3. vietu ir saņēmusi izglītojamā Luīza Oļševska (pedagoģe Māra Avotniece).

"LDS balva 2018" Skolu konkursā tika vērtēti darbi interjera dizaina, lietu, vides un saziņas dizainā. Augstskolu konkursā blakus ierastajām jomām ir parādījusies jauna – dizaina pētniecība, kurā šogad tika iesniegti 10 darbi. Profesionālajā konkursā uzsvars tika likts uz lietu dizainu ar šī gada tēmu "Gaismas objektu (gaismekļu, gaismas ķermeņu, lampu) dizains",  interjera dizainu un saziņas dizainu ar šī gada tēmu "Zīmes dizains". Pieteikt darbus konkursam tika aicināti visi ar dizaina produktu saistītie – dizaina pasūtītāji, izpildītāji, līdzautori, visi tie, kas piedalījušies un kopā izlolojuši dizaineru ieceres un vēlas izcelt to nozīmību. "LDS balva 2018" darbi ir redzami Latvijas Dizaineru savienības tīmekļa vietnē (skatīt linku >>).

 

Skatīt fotogaleriju >

 

Attēls: Jānis Brants

Avots: Latvijas Dizaineru savienība