Apģērbu dizaina programmas audzēkņu sarunas ar Latvijas dizaineriem "Dizains stāsta"

06.02.2015.

 

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs jau trešo gadu realizē projektu „Vārds dizainam”- tās ir speciālistu lekcijas, dizaineru vadītas darbnīcas un sarunas „Vārds Latvijas dizaineriem”. Programmas mērķis ir popularizēt latviešu dizainu un iepazīstināt ar nozares aktualitātēm.

 

28. janvāra pasākuma tēma „Dizains stāsta” tika veltīta kultūras mantojuma un tradīciju jaunai interpretācijai. Par savu pieredzi stāstīja un uz klausītāju jautājumiem atbildēja Jānis Barlo zīmola „MIESAI” attīstītājs, Ginta Šmite „PURPURS” radošā direktore, „QQQ QQQ” dizainere Aļona Bauska un apavu zīmols „Woolings” izveidotāja  Marija Vlasova, dizainere Mišela Šehurina un Jurijs Emīls Švāns.


Šajās sarunās iesaistījās arī Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas apģērbu dizaina izglītības programmas audzēkņi un pedagogi.

Sarunas iespējams noskatīties Youtube.

 

Informācija par projekta nākamajām sarunām „Dizains sakārto” 25. februārī un „Dizains rotaļājas” 25. martā, ir atrodama Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja mājas lapā.
 

Ieeja visos cikla vakaros ir bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Jautājumus dizaineriem iespējams uzdot arī ar muzeja Facebook konta starpniecību.
Sarunas ir saistošs un plašu atsaucību guvis pasākums, tādēļ iesakām ierasties savlaicīgi.

 

 

Teksts: Laura Stepāne, apģērbu dizaina izglītības programmas pedagogs