"ELECTROLUX DESIGN LAB 2013" KONKURSA UZVARĒTĀJI

19.08.2013.

 

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Mākslas akadēmijā tika apbalvoti topošie dizaineri, kas konkursa "Electrolux Design Lab 2013" ietvaros radījuši produktu idejas nākotnes mājsaimniecībai. Par vērtīgāko ideju Latvijas konkursā atzīta starptautiskā konkursa pusfināliste, LMA studente Kristīne Bula un viņas ideja "Coco" - interjera aksesuārs svaigam gaisam, kas vienlaikus absorbē putekļus un arī kalpo kā dzīvestelpas dekors.

 

Pirmo vietu "Electrolux Design Lab 2013" lokālajā konkursā ieguvusi Kristīna Potapova (Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola) ar darbu "Chameleon", kas ir temperatūru regulējoši galda piederumi, kas paredzēti ēdiena atdzesēšanai un sildīšanai. Otro vietu konkursā ieguva Mārcis Lapiņš (Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola) ar ideju "SPUR": no lietotāja un viņa gatavotā ēdiena kulinārijas pieredzi uzkrājoša ierīce, kas nākamajās ēdienreizēs spēj atlasīt alternatīvas ēdiena dažādībai. Trešo vietu – Oskars Rozenblats (Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola) un viņa ideja "Lidojošais pagrabs". Tas ir pie griestiem stiprināms ledusskapis, kas sniedz cilvēkam vēsuma sajūtu, ja nostājas zem tā, vienlaikus pildot pagraba praktiskās funkcijas līdzīgi kā akmens.

 


Dizainers Aldis Circenis par savu simpātiju izvēlējās Ģirts Pijola (Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola) darbu "Digitālais pankūku printeris". Ierīce atvieglo dzīvi, ļaujot pašiem uz skārienjutīgas stikla virsmas izvēlēties pankūkas formu un piedevas, ievietojot tajā gatavus mīklas kārtridžus.


Dizaina uzņēmuma "an & angel" pārstāvji Agnese Garā-Nīmane un Artis Nīmanis par savu saistošāko darbu nosauca piena svaiguma noteicēju "Raw" un simpātiju balvu piešķīra Aijai Bērziņai (Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola).

 


Skatītāju balvu ar ievērojamu balsu pārsvaru ieguva Kristīna Potapova par darbu "Chameleon", ar kuru viņa jau izpelnījās arī žūrijas vērtējumu – 1.vietu lokālajā konkursā.

 


Konkursa "Electrolux Design Lab 2013" tēma gan globāli, gan lokāli bija iedvesmojošā dzīve pilsētā. Studentiem bija jārada sava dizaina ideja nākotnes mājsaimniecībām kādā no trim tematiskiem virzieniem – kopīgā ēst gatavošana, svaigais gaiss vai vieglā uzkopšana.

 


Pasaulē konkurss norisinās jau vienpadsmito gadu, savukārt dalībnieki no Latvijas, pārstāvot Latvijas Mākslas akadēmiju, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, tajā piedalījušies pēdējos trīs gadus.



Avots: Delfi.