Gulbenē atklāj vērienīgu grāmatsējumu, cimdu un fotogrāfiju izstādi

15.01.2014.

 

Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā atklāta pati pirmā Zilā Zirga gada izstāde, ko iekārtojuši fotogrāfs un metāldizaineris Māris Grīnbergs kopā ar ādas apstrādes mākslinieci un Latvijas grāmatsējumu un ādas dizaina asociācijas vadītāju Ilizani Grīnbergu.


Izstādē ir trīs dažādās kolekcijās - "Latvieša cimdi", "Poga" un "Fotogrāfija". Oriģinālsējumu kolekciju "Latvieša cimdi" veidojuši 19 profesionāli mākslinieki ar atšķirīgiem rokrakstiem kā veltījumu XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.

 

Ekspozīcijā "Latvieša cimdi" iekļauti Marutas Grasmanes grāmatas "Latvieša cimdi" sējumi ar oriģināli veidotiem ādas vākiem, kā arī Gulbenes Tautas lietišķās mākslas studijas "Sagša" dalībnieču adītie vilnas rakstainie dūraiņi.

 

Savukārt oriģinālsējumu kolekcijā "Poga" - apgāda "Neputns" izdotie dzejnieka Knuta Skujenieka dzejoļa tulkojumi 34 valodās, ko veidojuši 20 profesionāli mākslinieki un 10 RDMV ādas dizaina izglītības programmas 2.kursa audzēkņi.

 

Izstāde notiek "Radošās apvienības "Piektā Māja"" projektu ietvaros, ko atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un sadarbībā ar Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeju, un Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļu.

 

Izstāde Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā apskatāma līdz 3. februārim, 10:00-17:00 no otrdienas līdz piektdienai un no 10:00-14:00 sestdienās.

 

 

 

Avots: Delfi