Tikšanās ar Natāliju Jansoni

12.02.2015.

 

Otrdien, 10. februārī plkst. 12:00, skolas bibliotēkā notika kārtējā tikšanās. Šoreiz uz sarunu tika aicināta viena no pazīstamākajām modes dizainerēm - Natālija Jansone.

 

Interesanti, ka Natālija Jansone nekad nav studējusi dizainu, bet gan Austrumu filoloģiju – Pēterburgas Universitātē un vēlāk arī korejiešu valodu - Seulas universitātē, paralēli strādājot par modeli. Tā arī radusies vēlme pašai pamēģināt radīt savu tērpu kolekcijas, kuras pašlaik ir nopērkamas  ne vien Latvijā, bet arī Francijā, Japānā, Īrijā un Amerikā. Jautāta, kā var tik vienkārši sākt nodarboties ar lietu, ko neesi studējis, dizainere atbild, ka „galvenais ir uzticēties savai iekšējai sajūtai. Ja tev neliek mieru kāds sapnis - ļaujies tam".

 

Natālija Jansone aicināja uz sarunu par to, ko nozīmē būt modes dizainerei - no A līdz Z. Dizainere dalījās savā pieredzē par sava uzņēmuma veidošanu un vadīšanu, piedalīšanos starptautiskās modes skatēs, kā arī par savu tērpu prezentēšanu dizaina veikalos (showrooms).

 

Uz pedagogu uzdoto jautājumu par to, kādas prasmes nepieciešamas, lai strādātu šajā jomā, viņa uzsvēra to, cik svarīga ir kvalitāte visās detaļās, tāpēc katrs sīkums ir jāpaveic ļoti rūpīgi. Ir labi prast veikli skicēt, taču tikai, radot reālu tērpu audumā, iespējams to īsti novērtēt. Un, protams, šajā darbā ir ļoti jāmīl cilvēki, reizēm arī jāprot atrast zināmu kompromisu, spējot apvienot dizainera ideju ar klienta vēlmēm.

 

Viena no iedvesmojošākajām Natālijas Jansones atziņām - "dzīve vienmēr piedāvā iespējas īstenot lietas, kas mūs patiešām interesē, vien jāmācās tās saskatīt. Dažreiz mērķa īstenošana var prasīt ilgāku laiku, tam tuvojoties no citas puses, taču it visam ir sava nozīme un no visa, kas ar mums notiek varam ko noderīgu mācīties".

 

 

 

Skatīt foto galeriju.